Strona Główna Elendili - Przyjaciele Elfów
Społeczność miłośników twórczości J.R.R. Tolkiena

Portal  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Czatownik

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Galadhorn
08-08-2006, 17:47
Spotkania Elendilich z Krakowa i okolic
Autor Wiadomość
Elenath 
Przyjaciel Eldarów
Noldor

Elfka
Wysłany: 07-11-2004, 17:22   Spotkania Elendilich z Krakowa i okolic

hej ludziska...elfiska...krasnoludziska...hobbiciska itd :P moze by cos w Krakowie urzadzic? :D Ze wzgledu na moja niepelnoletnosc i nadopiekuncza mamusie nie mam mozliwosci samotnego podrozowania do odleglych miast :( Ale co wy na Krak? :) Sa chetni?
"...Niech słowa pięści zamienią w szum wody...Niech przyjdą noce szalonej miłości...Niech to co wzięte zostanie oddane...Niech to co inne zostanie zrozumiane...Niech Miłość płonie w świetlistej koronie..."

Elenath 
Przyjaciel Eldarów
Noldor

Elfka
Wysłany: 10-11-2004, 23:57   

Hehe a ja wciąż upierdliwie będę pytała się o Kraków... :twisted: Tinuviel masz szczęście że możesz się tak oddalać... :?
"...Niech słowa pięści zamienią w szum wody...Niech przyjdą noce szalonej miłości...Niech to co wzięte zostanie oddane...Niech to co inne zostanie zrozumiane...Niech Miłość płonie w świetlistej koronie..."

Adaneth 
Żeglująca ku Zachodowi
Tawareg

Ludzinka z Ithilien
Enneagram: 2!

Pomogła: 132 razy
Wysłany: 11-11-2004, 12:18   

Wiecie co? zastanawia mnie jedna rzecz. Dlaczego wielu ludzi chodzi i jęczy "zorganizujcie coś", a nikt nie rzuci hasła "przyjeżdżajcie do Kielc / Krakowa / .... wtedy i wtedy na godzinę tą i tą. Nikt Wam nie każe organizować zjazdów kilkudniowych. A spotkać sie na kilka godzin naprawdę można i to niewielkim wysiłkiem. Wybierzcie termin, podajcie go odpowiednio wcześniej (tak z miesiąc do 2 tygodni wyprzedzenia), dajcie komunikat w tym temacie, pokrzyczcie na shoutboxie, ponękajcie na PW ludzi pochodzących z Waszych okolic... a może się uda? :mrgreen:

ogórki flik(ie)r

Elenath 
Przyjaciel Eldarów
Noldor

Elfka
Wysłany: 11-11-2004, 15:46   

Dobrze Adanciu, a więc będę nękać, krzyczeć i ogłaszać :)

Przyjeżdżajcie do Krakowa 27 listopada (sobota) :) czas i dokładne miejsce do ustalenia :)

Skoro była już Brama Grodzka gdzieś w Lublinie, to ja proponuję Bramę Floriańską :) Myślałam też o pubie "Śródziemie" ale osoby spoza Krakowa mogłyby mieć problem z trafieniem :) Ale oczywiście czekam na Wasze propozycje :)

Belegil 
Znawca Kronik Zachodu

Wysłany: 11-11-2004, 16:38   

Albo na Plantach! Jest tam bardzo ładnie o tej porze roku (w ogóle jest tam ładnie :wink: ) Więc albo Brama Floriańska albo Planty.

Elenath 
Przyjaciel Eldarów
Noldor

Elfka
Wysłany: 11-11-2004, 17:21   

Na Plantach przy Bramie Floriańskiej :mrgreen: Bo Planty są bardzo rozległe i ciężko by było ustalić jakieś charakterystyczne miejsce, a na Planty przez Bramę każdy trafi :mrgreen:

Earwen 
Przyjaciel Eldarów

Phoebe ;)
Enneagram: 5w4
Pomogła: 3 razy
Wysłany: 11-11-2004, 18:19   

Ja, oczywiście, wstępnie zgłaszam swój udział. Wstępnie, gdyż termin niezbyt mi pasuje... ale mogło być gorzej ;-) A przecież krakowski zjazd beze mnie nie mógłby się udać... :mrgreen: ;-) Skoro ja się wybieram, to pewnie i Karola, więc już dwie osoby więcej. :)

Ale byłabym za spotkaniem w okolicach Mariackiego/Empiku/Adasia :P tio w końcu już taka mała tradycja... ;-) Ale pod Bramę Floriańską też powinnam trafić. :P :P

Pozdr. :)

Elenath 
Przyjaciel Eldarów
Noldor

Elfka
Wysłany: 11-11-2004, 18:51   

...A kiedy już wszyscy się zjawią na ustalonym miejscu, to przy sprzyjającej pogodzie możnaby się wybrać np. do Parku Jordana ;) Tam jest wszystko czego trzeba: dużo miejsca, dużo zieleni, kawiarenki, a nawet huśtawki jakby kto chciał :mrgreen: nie ma to jak wejść na elektrycznego konika i przez chwilę poczuć się jak prawdziwy jeździec Rohanu... :twisted: :szczarzasty: :walka:

A co do zbiórki pod Adasiem: myślę że pomnik nie jest najlepszym miejscem, ze względu na to że tam spotyka się bardzo wiele grup i mogłyby być problemy z odnalezieniem się ;) Poza tym tam przesiadują moi znajomi i jak mnie złapią to nie puszczą :roll:
Ja osobiście przychylam się do Plant pod Bramą Floriańską, bo miejsce i charakterystyczne i ładne - Planty jesienią, z usypanym z liści złotym dywanem mają w sobie niemal coś z Lothlorien... :mrgreen:

Belegil 
Znawca Kronik Zachodu

Wysłany: 11-11-2004, 19:45   

Myślę, że najlepsza byłaby jeszcze jakaś popołudniowa godzina, lub południowa :wink: Np. 12.00 albo 14.00... Tylko trzeba wiedzieć jak innym leżą te sprawy, i ew. trzeba by jakoś 'oznaczyć' miejsce spotkania. Np. Jakiś transparent itp...

Elenath 
Przyjaciel Eldarów
Noldor

Elfka
Wysłany: 11-11-2004, 20:01   

Transparent? Hmm, wyglądałoby to dość zabawnie..."ELENDILI - PRZYJACIELE ELFÓW" - jeszcze by ludzie pieniążki zaczęli rzucać :mrgreen: Myślę że jak się umówimy na Plantach pod samą Bramą to nie będzie problemu :) Mogę przyjść trochę wcześniej, bo jestem dość charakterystyczna - jak ktoś zobaczy coś takiego ubranego na czarno, z włosami na połowie twarzy i szalikiem do ziemi to będę właśnie ja i nie będzie trzeba innych oznaczeń :D

A godzinę trzeba będzie ustalić przede wszystkim z ludźmi którzy będą dojeżdżać z innych miejscowości, bo wiadomo że im dochodzą pociągi i autobusy :) Mamy jeszcze czas żeby wszystko obgadać :)

Elenath 
Przyjaciel Eldarów
Noldor

Elfka
Wysłany: 12-11-2004, 17:17   

No więc korzystając z doświadczenia Earwen prawdopodobnie będzie to godzina 11. przed południem :) Ale jeszcze można to zmienić bo jak już wcześniej mówiłam godzina będzie ustawiona tak żeby było wygodnie przede wszystkim dojeżdżającym :)

Nienna
[Usunięty]

Wysłany: 12-11-2004, 19:59   

Z wielką radością zgłaszam, że stawie sie w Krakowie o umówionej porze... :D :D :D :D :D :D O ile jakiś nieprzyjemny wiaterek nie powieje mi prosto w oczy...

Elenath 
Przyjaciel Eldarów
Noldor

Elfka
Wysłany: 13-11-2004, 11:17   

Tak, najprawdopodobniej będzie to 11.00 :)

Ach, ja i te moje posty jednozdaniowe :)

Yávië 
Przyjaciel Eldarów
Feainnewedd

Wysłany: 14-11-2004, 16:31   

Jeśli chodzi o spotkanie w Krakowie i mnie, to sprawa przedstawia się tak:
Istnieje spore prawdopodobieństwo, że mogłabym pojechać( :D :D :D ), jest tylko pewien drobny problem. Mienowicie, rodzice samej mnie nie puszczą, ale mam zaproponowała, że familia zrobi sobie wycieczkę(czyt. poszlaja się po Kraku :D ), a ja sobie smyknę na spotkanie. Tyle, że akurat 27 moi rodzice mają spotkanie w miejscu oddalonym od Raciborza o godzinę drogi o 18 mniej wiecej. Z Racka do Krakowa są ok 2 godz. drogi samochodem (jak mój tat sie postara, to może być krócej :D ), ale na jekieś 3,5h przed 18 musiałabym Kraków opuścić. Więc, jesli będę, to najwyżej do ok. 14:30 niestety...Eh, dlaczego akurat w TĘ sobote???

PS: Do wszystkich osób mówiących: "Rodzice mnie nie puszczą, mogę sobie tylko pomarzyć" : ja też nie sądziłam, że ktokolwie mnie poprze. A tu co? Moja mama jest po mojej stronie i sama zaproponaowała w/w rozwiązanie!!! :D There is always hope!!!

Every day I wake up with a new dream which I try to make come true

Jok 
Przyjaciel Eldarów
Smok

Wysłany: 14-11-2004, 19:30   

Na spotkaniu krakowskim napewno zawitam - chodz na pare godzin ale bede - moze mnie tylko ktros uswiadomic co w programie- czy to tylko knajpa- do ktorej twa- czy jest jakis nocleg itd itd. JEsli beedzie jakis nocleg to mozliwe ze zawitam i pozniej- jesli nie o 13 10 bym sie zebral z porotem(kurs mam ktorego niemoge olac)- i tu prozba czy by sie nie dalo spotkania na ok 10 przesunac?
Bądź prawdziwą bestią!!!
Forum ogólno fantastyczne:
http://bestiariusz.fantastyka.net.pl/forum/

Elenath 
Przyjaciel Eldarów
Noldor

Elfka
Wysłany: 14-11-2004, 19:49   

Yav: w tę sobotę, ponieważ 13. było spotkanie w Lublinie, 20.11 - to byłoby za krótkie wyprzedzenie, a w kwestiach organizacyjnych ufam Adaneth, która powiedziała, że spotkanie powinno być zapowiedziane dwa tygodnie - miesiąc wcześniej. A następne terminy po 27. są już grudniowe, więc odpadają - zima, święta, koniec semestru szkolnego - mało kto by przyjechał :)

Jok: program jest jeszcze nie ustalony, prawdopodobnie ustalimy co będziemy robić, kiedy już się zbierzemy ;) ale przypuszczalnie urządzimy sobie rajd po księgarniach (tak było mówione na czatowniku :) ). Ramy czasowe nie są uzgodnione, ponieważ wiadomo, że każdy będzie miał trochę mniej lub trochę więcej czasu, więc spotkanie będzie trwało do ostatniego Elendilego/Elendilki :) Noclegu raczej nie będzie, a co do godziny 10. - hmm, jest to do ustalenia, ale wątpię, by się przyjęło, zwłaszcza że osób dojeżdżających jest dość dużo i mogą nie zdążyć. Najprawdopodobniej godzina będzie 11, ale ostateczna godzina zapewne będzie podana na forum dzień przed zjazdem ;)

Finrod Felagund 
Przyjaciel Eldarów
F.FF

Kalaquendi
Wysłany: 14-11-2004, 19:56   

Ja jest raczej za godziną 11.00, ponieważ o 10.25 przyjeżdza do Krakowa mój pociąg.
Nie da się tego zmienić, a jeszcze trzeba znaleź Bramę Floriańską co także zajmie trochę czasu.

Na razie jest 60 % że przyjadę, ale raczej się uda namówić rodziców :D

Yávië 
Przyjaciel Eldarów
Feainnewedd

Wysłany: 14-11-2004, 20:32   

Nie, chcę nikogo namawiać do przesuwania spotkania, nie jestem tak okrutna :P

Mam tylko małą prośbę do wszystkich, którzy dojeżdżają - podajcie godzinę, o której możecie się zjawić, zależnie od srodków transportu, tzn. np. o której macie pociąg. Powiedzcie też, jeżeli możecie przyjechać o którejkolwiek godzinie, jeśli np. dojeżdżacie własnym samochodem :P . Lub od której do której mniej wiecej mozecie. Byłoby to przydatne dla mnie jako osoby, która, jak pisałam wyżej, dośc szybko bedzie sie musiała zmyć... Bo nie wiem, czy jest wogle sens jechać, jeśli podróż ma trwac dłużej niż pobyt... :(

Z góry dziękuję

Misiekh 
Przyjaciel Eldarów
Miśkoff

Beorning
Wysłany: 15-11-2004, 00:55   

Według rozkładu PKP byłbym w Krakowie na dworcu albo o 10.57, albo o 11.14 ;) Z tym, że skłaniałbym się ku drugiej opcji, bo ta pierwsza to pospieszny.

Przyjadę tak na 80%.

Poza tym mam pytanie - a co wy na to, żeby zrobić 2-dniowy zjazd? :mrgreen:

Jok 
Przyjaciel Eldarów
Smok

Wysłany: 15-11-2004, 09:38   

Misku super ze sie spotkamy :twisted: :D :twisted: jestem jak najbardziej za dwudniowym spotkaniem jako ze moglbym byc tylko bytlko do 13:10 bo potem musialbym mykac. a tak to elegancko o 19 10 bylbym z powrotem na miejscu spotkania i bawic sie dalej a nie dyndac na autobus. MAm pytanie a kto to wogole organizuje? (mnie w to nie mieszajcie ja jestem od letnich zjazdow) pytanie jest takie: jezeli sa conajmniej dwie osoby chetne na spanko to trzeba by zorganizowac noclegi.
Yavann ja wyjezdzam albo pospiesznym 8:05 albo 8:15 a do kraka mam jakies plus minus 80 km i jestem na godzine ok 10 jade mniejwiecej 1,5 godziny

P.S czy info o spotkaniu moge wrzocic na Kompanie Boromira?
Bądź prawdziwą bestią!!!

Elenath 
Przyjaciel Eldarów
Noldor

Elfka
Wysłany: 15-11-2004, 13:09   

Organizuję to ponoć ja ;) Info wrzucaj, im więcej nas, tym lepiej :) A jak z noclegiem, to nie mam pojęcia - będzie raczej mało chętnych do spania...Może rozstawicie sobie namiot na Błoniach? ;) Nie no, tak poważnie to mieszkam w Krakowie więc nigdy nie zastanawiałam się, gdzie tu można nocować, więc raczej musicie coś pokombinować.

Earwen 
Przyjaciel Eldarów

Phoebe ;)
Pomogła: 3 razy
Wysłany: 15-11-2004, 14:00   

Hmm, jak zjazd Elendilich to zjazd Elendilich... Kompania Boromira ma chyba swoje zjazdy?* Nie żebym miała coś przeciwko obecności członków Kompanii na zjeździe, ale... ;P A zresztą, nieważne. :)
BTW, jako że prawdopodobnie będę jechać samochodem, godzina spotkania jest mi teoretycznie obojętna. Ale znając mojego ojca to w okolicach 10 raczej się nie zjawię ;-) Co powiecie na 10.30? Przecież i tak będziemy pewnie czekać do 11.30, jak nie nawet 12... ;-) Więc można się spotkać wcześniej, i w miłym towarzystwie poczekać na resztę. :D

*Jedno wielkie _IMHO_. Ale nie słuchajcie mnie, nie ja organizuję ;P ;-)

Belegil 
Znawca Kronik Zachodu

Wysłany: 15-11-2004, 14:09   

Ja na 99% będę, o której tylko godzinie chcecie.

Jok 
Przyjaciel Eldarów
Smok

Wysłany: 15-11-2004, 15:17   

-> Elenath wiesz masz napewno 2 chetnych wiec jakies schronisko albo cos...a jakby co z misiem mozemy Ci sie do lozka wepchac :P bedziesz miala przynajmniej cieplo-ale na serio(a to bylo tez na serio ale mniej serio niz to serio) wypadalo by zobaczyc jakies noclegi na FL dla jednej osoby zalatwialem nocleg
-> Erawen zawsze musi byc jakies ale? :roll:
Bądź prawdziwą bestią!!!

Yávië 
Przyjaciel Eldarów
Feainnewedd

Wysłany: 15-11-2004, 15:55   

Mi na nocleg raczej rodzice nie pozwolą, ale nie chce sie pytac, bo to pierwszy raz, kiedy na takie spotkanie jadę, więc pomału, spokojnie... Myślę, że mogłabym być około 11, ale spróbuję wychachmęcić trochę wcześniej :twisted: Ale jeśli o to spanie już miałabym się ewentualnie pytać, to jakieś informacje bym potrzebowała, więc coś czebaby ustalić(tu zwracam się do osób znających okolice o jakieś informacje :P :D :P ).

Odpowiedz do tematu